Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Απάντηση της Υπ. Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο ΠΑΣΟΚ "Οχι μόνο δεν βουλιάζουμε, εμείς αλλάξαμε, αλλάζουμε και θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε..."










Ρεπορταζ
Μεσσήνη Σοφία








Ομιλία Υπ.Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη


Την περασμένη Κυριακή 31 Μαΐου, επισκέφθηκε η υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, απ’ όπου έδωσε μήνυμα αγώνα και νίκης για τις προσεχείς ευρωεκλογές.
Στην ομιλία της παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής και πλήθος κόσμου που έσπευσε να την τιμήσει με την παρουσία του. Ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός κ. Β. Μαγγίνας, ο υφυπουργός υγείας κ. Μ. Σαλμάς, οι βουλευτές κ.κ. Σπ. Λιβανός και Δ. Σταμάτης και ο πρώην βουλευτής κ. Α. Καραγκούνης, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Σπ. Σπυρίδωνας και ο Σύμβουλος Π.Δ.Ε και πρωην Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γ. Πρεβεζάνος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θ. Παπαθανάσης, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολύς άλλος κόσμος.
Στην αρχή της εκδήλωσης η κ. Μπακογιάννη βράβευσε όσους διετέλεσαν πρόεδροι της ΝΟΔΕ Αιτ/νίας και στήριξαν με τον δικό τους αγώνα το κόμμα. Τιμητική πλακέτα πήραν ο πρώην Δήμαρχος Οινιαδών κ. Γ. Νεστοράτος, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Σκαρμούτσος, ο ιατρός κ. Κ. Πουλόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Σπ. Αδάμης και ο αξιωματικός κ. Γ. Καζαντζής.
Κατά την ομιλία της, επικεντρώθηκε στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουλίου, λέγοντας ότι σε μία εβδομάδα ψηφίζουμε για την Ευρώπη, ψηφίζουμε για την Ελλάδα, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως ανέφερε βιάζονται να προδικάζουν το αποτέλεσμα και μιλούν μέσα από μια σειρά λασπολογίας. Χαρακτηριστικά είπε ότι η πολιτική του Γ. Παπανδρέου, διακρίνεται από ανευθυνότητα και από την ανικανότητά της να φανεί αντάξια των προσδοκιών των Ελλήνων, που θέλουν μια πολιτική κύρους με στόχους και αποτελέσματα.
Βασικό σημείο της ομιλίας της, ήταν όταν ανέφερε τα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή για την Δυτική Ελλάδα. Όπως είπε, η Αιτωλοακαρνανία επί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν στην απομόνωση και στη στασιμότητα. Το 2004 η κυβέρνηση της Ν. Δ κλήθηκε να αλλάξει αυτή την κατάσταση και μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά έργα στη Δυτική Ελλάδα. Η Ν.Δ δεν άφησε ούτε μια ευκαιρία να πάει χαμένη, ούτε έναν αναξιοποίητο πόρο που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα, είναι αυτό της περιφερειακής οδού Αγρινίου. Ένα έργο που εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και το οποίο από το 1997 έως το 2004 έγιναν μόνο τα πρώτα 13 km και τώρα το σύνολο του έργου παραδίδεται στην κυκλοφορία και στη διάθεση των πολιτών.
Περαιτέρω έργα, που έγιναν ή είναι στο στάδιο της υλοποίησης είναι αυτά για την ύδρευση και την άρδευση, έργα για την προστασία του περιβάλλοντος περίπου 95 εκ € για χώρους ταφής απορριμμάτων και πολλά άλλα έργα μέσα από προγράμματα ΠΕΠ 300 εκ € με κυριότερα την παραιόνια οδό, την βελτίωση του δρόμου από το Αγρίνιο ως την γέφυρα του Αχελώου, έργα αποχέτευσης στην Πάλαιρο και στον Αστακό, το Πλατυγιάλι Αστακού, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου κ.α.
Γενικότερα, ο προϋπολογισμός για τα έργα της Δυτ. Ελλάδας ανέρχεται στα 330.000 € ενώ μέχρι το 2013 ο προϋπολογισμός αυτός θα ξεπερνά τις 600.000 €. Επίσης, 85 εκ €, δόθηκαν από τον ΘΗΣΕΑ για έργα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και αξιοποιούνται ακόμη, επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, όλα αυτά, είναι χρήματα και κεφάλαιο, που κατάφερε η πολιτική στρατηγική της Ν.Δ να αξιοποιήσει και να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό, για την ανάπτυξη της χώρας και για ένα καλύτερο αύριο. Χαρακτηριστικά είπε «όταν οι άλλοι μιλάνε με υποσχέσεις, εμείς μιλάμε με πράξεις και με έργα. Το 2004 πήραμε εντολή από τον λαό να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία, μια πορεία ανάπτυξης και ελπίδας για το αύριο και μέχρι στιγμής έχουμε κάνει το μέγιστο δυνατό γι’ αυτό και με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε».
Στην εξέλιξη της ομιλίας της η κ. Μπακογιάννη, παραδέχθηκε ότι η Ν.Δ. στην όλη πορεία της μέχρι σήμερα έκανε και λάθη και κάποιες φορές απογοήτευσε τον κόσμο της. Ωστόσο παρότρυνε τους πολίτες αυτής της χώρας να μην σταθούν μόνο σε αυτά, αλλά να κοιτάξουν το σύνολο των επιτευγμάτων της Ν.Δ και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα, όπως αυτό της παγκόσμιας κρίσης. Ένα πρόβλημα, που μέχρι πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ αγνοούσε ότι υπάρχει και εκεί που η αντιπολίτευση κάνει πίσω στα προβλήματα και κρύβεται δίχως να έχει ούτε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, η Ν.Δ μπαίνει μπροστά στην μάχη και τολμά να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, με σκοπό την έξοδό μας από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και επιπτώσεις.
Στο τέλος της ομιλίας της, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε» απαντώντας κατηγορηματικά ότι «όχι μόνο δεν βουλιάζουμε, εμείς αλλάξαμε, αλλάζουμε και θα συνεχίσουμε να αλλάζουμε, μέχρι να πετύχουμε το δυνατότερο καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την ανάπτυξή της». Επισήμανε επίσης, ότι η πολιτική του Καραμανλή είναι πολιτική ευθύνης και πολιτική αποτελέσματος και βάσει αυτής θα κρίνει ο λαός και θα δώσει και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Ν. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου