Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Θάνος Μωραΐτης: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

Ρεπορτάζ
Μεσσήνη Σοφία



«Αυτός ο ιερός τόπος έχει δύναμη»

Με αυτό το ηχηρό μήνυμα, έκλεισε την προεκλογική του ομιλία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης χθες Πέμπτη, στην πρωτεύουσα του νομού. Ο πεζόδρομος της Χαριλάου Τρικούπη, πλημμύρησε από υποστηρικτές πολίτες, που έσπευσαν να ακούσουν την ομιλία του. Με εμφανή συγκίνηση στο πρόσωπό του για την ανταπόκριση των πολιτών, ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για τα κοινά δρώμενα του τόπου και ιδιαίτερα για την σημαντική συμβολή του στο ζήτημα της ανάδειξης του τείχους της Ιεράς Πόλης σε Παγκόσμιο Μνημείο Ελευθερίας.
Εξ άλλου είναι γνωστή η έντονη κοινοβουλευτική δράση του Θάνου Μωραϊτη με πολλαπλές παρεμβάσεις για την Αιτωλοακαρνανία. Και ας μη ξεχνάμε την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που τον έφερε πρώτο βουλευτή σε ψήφους στο νομό και για αυτή την αποδοχή και στήριξη του από τον κόσμο, μίλησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τιμήσω αυτήν την στήριξη, αυτή τη δυνατότητα που μου δώσατε. Είναι η ευθύνη μου απέναντί σας. Είναι το χρέος μου απέναντι σε αυτόν τον τόπο, στην ιστορία αυτού του ιερού τόπου. Είναι η συνείδηση ενός ανθρώπου που τον εμπιστευτήκατε και του ανοίξατε την πόρτα… μα πάνω απ’όλα την αγκαλιά σας… Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή την τιμή που μου κάνατε».
Ωστόσο δεν έλειψαν και τα πυρά ενάντια στην κυβέρνηση της Ν.Δ, απ’ όπου την κατηγόρησε για απαράδεχτη συμπεριφορά εδώ και έξι χρόνια, προς το λαό του Μεσολογγίου.
Ζήτησε από τους Αιτωλοακαρνάνες να υπερψηφίσουν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, κάνοντας με αυτό τον τρόπο μια νέα αρχή, λέγοντας «Ακόμα και σήμερα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αμετανόητη, τελείως αποκομμένη από τα προβλήματα, από τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Συνεχίζει να εξαπατά, να παραπλανά ακόμα και να εκφοβίζει τους πολίτες. Και έχουν επιστρατευτεί αυτές τις τελευταίες ώρες όλα τα μέσα, όλα τα γαλάζια παπαγαλάκια που ονειρεύονται διάφορα…..Θα μείνουν με τα όνειρα και τις φήμες.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ . Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΗΡΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Την Κυριακή αφήνουμε πίσω, μια και καλή, όλα όσα έφεραν την παρακμή, την αδικία, το φόβο, τη διαφθορά, την ανομία, την ατιμωρησία. Όλα όσα μας πλήγωσαν….. Τ’ αφήνουμε πίσω και πάμε μπροστά».
Αισιόδοξος και σίγουρος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μωραΐτης, έκλεισε την ομιλία του, με κάλεσμα συστράτευσης και κοινό αγώνα μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Ο λόγος για να κάνουν οι πολίτες κάτι τέτοιο όπως ανέφερε, είναι διότι πάντα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι η ίδια με των άλλων. Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει ο τόπος είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου