Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

"Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο"







Κ.Κονίδας «Δεν έχει υπογραφεί καμία προγραμματική σύμβαση με το Δήμο»

Ρεπορτάζ
Μεσσήνη Σοφία

Θολό μοιάζει το τοπίο ανάμεσα στο Δήμαρχο Ι.Π.Μεσολογγίου κ.Ι.Αναγνωστόπουλο και το Διοικητή του Γ.Ν.Μ «Χατζηκώστα» κ.Κ.Κονίδα, για το ποια τεχνική υπηρεσία θα αναλάβει το έργο αναπαλαίωσης του παλαιού νοσοκομείου. Το όλο θέμα θα συζητηθεί πιθανότατα σήμερα Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ιδρύματος.
Ωστόσο, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ο Δήμαρχος κ. Ι. Αναγνωστόπουλος ήταν πεπεισμένος ότι την επίβλεψη του έργου θα την πάρει ο Δήμος και την στάση του αυτή, ήρθε να επιβεβαιώσει το δελτίο τύπου που διένειμε την επόμενη μέρα Τρίτη, στον τοπικό τύπο. Χαρακτηριστικά σας υπενθυμίζουμε τη δήλωση του Δημάρχου προς τα ΜΜΕ: «Μια ακόμη δέσμευσή μας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ύστερα από την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της έγκρισης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του νοσοκομείου της πόλης έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αναπαλαίωση του Παλαιού Νοσοκομείου. Για περισσότερο από μια δεκαετία το νεοκλασικό κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου ήταν αφημένο στη φθορά του χρόνου. Η δημοτική μας αρχή, με μεθοδικότητα κατάφερε σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου να επισπεύσει τις διαδικασίες και κυρίως να δρομολογήσει τις εξελίξεις, έτσι ώστε να συνταχθούν οι ανάλογες μελέτες, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η αναπαλαίωση και έτσι θα στεγαστούν εκεί κορυφαίες δραστηριότητες όπως είναι η Διεθνής Ακαδημία της Ελευθερίας, το Πρότυπο Ερευνητικό Κέντρο για τα Βλαστοκύτταρα και το Μουσείο Εικονικής Αναπαράστασης της Εξόδου, ενώ ταυτόχρονα η πόλη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο 400 θέσεων. Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να δρομολογούμε λύση σε ακόμη ένα χρόνιο ζήτημα του δήμου που δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές για όλη την περιοχή».
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κονίδα, μας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείου και Δήμου, που να αναθέτει στην τεχνική του υπηρεσία, την επίβλεψη των έργων για την αναπαλαίωση του παλαιού νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα μας δήλωσε: «Είμαι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει καμία σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείου και Δήμου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου θα είναι αυτό που θα πάρει την απόφαση σε ποια τεχνική υπηρεσία θα δοθεί η επίβλεψη του έργου. Μπορεί να ανατεθεί στο Δήμο, μπορεί στην Νομαρχία μπορεί όμως και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η δημοπράτηση, η ανάθεση και η πληρωμή θα γίνει από το νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά, υπολογίζεται ότι το Δ.Σ θα συσκεφθεί την Πέμπτη. Ωστόσο δεν γνωρίζω καν, αν το ζήτημα αυτό θα είναι ανάμεσα σε όσα πρόκειται να συζητηθούν».
Βάσει των ανωτέρω, επιβεβαιώνονται τα όσα είπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Πρεβεζάνος και Ι. Τέγας, που στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ισχυρίστηκαν, ο μεν πρώτος ότι το Δ.Σ του νοσοκομείου δεν έχει συνέλθει ακόμη για να αποφασίσει με ποια τεχνική υπηρεσία θα συνεργαστεί προκειμένου να παρακολουθήσει και να επιβλέψει την εκτέλεση του έργου και ο δεύτερος ότι δεν υπάρχει καμία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Νοσοκομείου. H στάση αυτή του Δημάρχου γεννάει ερωτηματικά. Τα συμπεράσματα τ’ αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου