Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Εκλογών …ευτράπελα

Το είδαμε και αυτό
Γράφει η
Μεσσήνη Σοφία

Φυσικά μέσα από το κλίμα των εκλογών, όπως γίνεται άλλωστε πάντα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια που προκαλούν γέλιο. Κοινώς τα ευτράπελα. Μέσα στον πανικό των υποψηφίων να μαζέψουν ψήφους εμπιστοσύνης τόσο για το κόμμα που αντιπροσωπεύουν, όσο και για τους ίδιους, είδαμε τα κινητά τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά.
* Χαρακτηριστικά, υποψήφιοι έστελναν μηνύματα σε ψηφοφόρους τους και τους προέτρεπαν να το στείλουν και στους φίλους τους. «Μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια».
* Ποιος περίμενε, από ανεξάρτητο δημοτικό σύμβολο που υποστήριζε τη μέχρι χθες κυβερνητική παράταξη, να στηρίζει υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
* Κεφάλια…ανοίχτηκαν σε καβγάδες, έξω από εκλογικά τμήματα, μεταξύ οπαδών κομμάτων. Άντε και σε ντέρμπι… μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
* Ακούσαμε επίσης, ότι ψηφοφόρος άλλαξε γνώμη και …κλωτσούσε την κάλπη για να πάρει πίσω την ψήφο του και να την αλλάξει.
* Πολίτες δεν παρουσιάστηκαν να ασκήσουν καθήκοντα εφορευτικής επιτροπής και έτσι δικαστικός εκπρόσωπος, αναγκάστηκε να ζητάει από ψηφοφόρους που ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εν λόγω τμήμα, να παραμείνουν για να συγκροτηθεί εφορευτική επιτροπή.
* Δημοσιογράφος, ρωτάει ψηφοφόρο κάποιου λεωφορείου: «Πηγαίνετε να ψηφίσετε;» και απαντάει ο επιβάτης «Όχι πάω διακοπές».
* Δεν έλειψαν επίσης και τα αστεία συμβάντα από ηλικιωμένους ανθρώπους που ο παππούς κυνηγάει τη γιαγιά να ψηφίσει το κόμμα που αυτός θέλει, αλλά η γιαγιά βάζει στο φάκελο το ψηφοδέλτιο που έχει στο κόρφο της έτοιμο και σταυρωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου